PCAP Multi-touch-panel

PCAP står for Projected capacitive touch screen. På kapasitive touchskjermer er glassoverflaten belagt med et gjennomsiktig, ledende lag som påføres konstant, ekstremt lav og umerkelig strøm. Ved berøring lekker det strøm fra kontaktpunktet og dess større lekkende strøm som måles på et bestemt tidspunkt, jo nærmere er kontakt til det punktet. Målingene fra de 4 hjørnene med kapasitivt touchpanel er beregnet av elektronikk går til en plassering på skjermen.

Denne teknologien gir stor fleksibilitet, hastighet og brukervennlighet, samt multitouch-funksjonalitet. En kapasitiv touchskjerm kan bli fullt integrert i skjermen, slik at den er motstandsdyktig mot støv, fuktighet, fett eller andre forurensninger i henhold til IP65-standarder. Dette gjør at touch-teknologien er godt egnet til krevende programmer, for eksempel butikk-skjermer, utendørs bruk, gaming, POS og industrielle miljøer.